Welke methodieken, werkvormen en technieken worden er gebruikt?

Via verschillende methodieken en psycho-educatie leer je jezelf en je klachten beter kennen.

Via lichaamsgerichte therapie werken we aan regulatie, ademhaling, gronden, ontspanning, herkennen van lichaamssignalen,… Via o.a. hartcoherentietraining, autogenetraining, mediatie en visualisatie gaan we aan de slag om de signalen van je lichaam te kunnen herkennen en erkennen en erna mee aan de slag te gaan.

Via EMDR therapie kunnen we aan de slag om een negatieve levensgebeurtenis een plek te geven. Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is therapeutische methode die gebruikt wordt bij o.a. trauma, angst, dwang, burn-out, stress, … We vertrekken vanuit je huidige klachten om te werken aan onverwerkte herinneringen uit het verleden en te anticiperen op de toekomst. Via lichaamsgewaarwordingen, gedachen en emoties gaan we aan de slag om die herinnering aan te pakken. EMDR werkt diep en blijvent en neemt de wortels van het probleem aan.

Via hypnotherapie kunnen we aan de slag om lichamelijke en psychische processen diep vanbinnen in gang te zetten. Hypnose wordt vaak gebruikt bij o.a. stress, angstklachten, acute en chronische pijn, zelfvertrouwen, faalangst,… Hypnose in therapie

Via slaapcoaching, Dunstanbabytaal & babydragen leren we de signalen van je kindje beter begrijpen en bevorderen we de hechting en verbinding.